Elektromágneses árnyékolás, mint biztonság

A távközlés teljesen átszőtte a világunkat.

Két értéket védünk a biztonságtechnikában:

  1. Elektromágneses jelet
  2. Adatot
Mivel 0-24h védelmet igényel, ezért az elektromágneses árnyékolás nyújthat teljes védelmet. Az ok nem más, mint hogy a mi konstrukciónk áram nélkül és humán beavatkozás nélkül biztosítja a 0-24h védelmet.

Adatbiztonság

Elektromágneses jel védelme

Az aloldalon csak összefoglaló jellegű információkat osztunk meg.

Az észrevehetetlen lopás

1. A 0-24h adathalászat

Ma már ki ellenőrzi, hogy a szomszéd épületekre felkerült e új antenna? Egyszerű beállításokkal jelez számunkra, hogy a kívánt adatból megszerzett e valamit.

 
 

A megfelelő távolságból és eszközökkel „láthatatlan” módon megkereseik a helyszínt és felveszik az elhangzottakat. Ha megvan a jel, csak visszaalakítják képpé, hanggá vagy videóvá szoftverrel.

Előkészített adatlopáshoz egyszerűen internetről vásárolható eszközök segítségével felkészülhet a támadó.

 

Mit értünk útvonal alatt?

Ha Ön pendriveval, merevlemezzel, telefonnal vagy egyéb elektronikai eszközzel közlekedik/utazik, akkor csak szándék kérdése az elsajátítása, vagy megsemmisítése.

2. Miért emlegetík gyakran a mobiltelefont?

 

A mobiltelefonunk tud a legtöbbet rólunk. A mobiltelefon hekkelés nagy valószínűséggel a személy ellen irányul, nem a vállalat ellen.

Tárgyalások:

A telefonok folyamatos számításokat végeznek. Tudja, hogy egy szobán belül kik vannak, így ha vírus van a telefonon automatikusan megfertőzi a tárgyalófél telefonját. Sokszor nem is tudjuk, hogy a mi telefonunkon rajta van a vírus, olykor csak ugródeszka vagyunk a tárgyalófelünkhöz. Ez csakis faraday kalitkában zárható ki.

Kiolvasás/kihalgatás:

 A mobiltelefon digitális jellé alakít mindent. Ugródeszkaként előszeretettel alkalmazzák, mert könnyű megszűrni. Ha a csapot/zuhanyt megengedve telefonálunk ma már nem gond, hiszen monoton hangot kell leszűrni.

3. A kábelek sugárzásából származó jelek

 

A kábelek azt a jelet sugározzák, ami halad benne.

A kábelek kiváló antennák, így a kábeleken könnyű bejutni is.

Ennek ellenére könnyű árnyékolni és a kábelszűrővel meggátolni, hogy az eltérő jel továbbhaladjon.

4. Az adat

Az adatot nem csak ellopni, hanem megsemmisíteni is lehet.

 

 

EMP – Electromagnetic Pulse

Nagy teljesítményű elektromágneses jel vezetékesen (pl.: villámcsapás) és vezeték nélkül is (pl.: drónpuska).

A szervertermek adattárolóiról, mobiltelefonokról, merevlemezekről, usbről, stb. azonnal mindent letöröl. Hasonlóan, mint ahogy régen defibrilátorral estek neki az asztali számítógépnek azonos célból.